Znalazłeś taniej? Wyślij do nas ofertę. Postaramy się zrobić jeszcze taniej. tel. 324270499; tel./WhatsApp: 603499459, 663499499, 665499499, info@499.pl
Nóż do warzyw Forged VG10
Opis
Nóż do warzyw Forged to konstrukcja w stylu nakiri, przeznaczona do dynamicznego siekania, przez co znajdzie zastosowanie przede wszystkim w dłoniach pasjonatów kuchni azjatyckiej. Umiarkowanie wydatny brzuch oraz duża szerokość głowni sprawiają, że nóż doskonale sprawdzi się przy pracy z warzywami oraz ziołami. Skuwana japońska stal nierdzewna przekłada się natomiast na odporność noża na kwaśne środowisko tworzone przez niektóre owoce. Model z linii VG10 posiadający głownię wykutą z tej wysokiej klasy japońskiej stali, oraz rękojeść z eleganckiej czeczoty.
Nóż do warzyw Forged VG10 oferuje użytkownikowi:- Ręcznie kutą konstrukcję wykonaną z wysokiej jakości japońskiej stali nożowej
- Przystosowany do dynamicznego siekania warzyw i ziół profil o szerokiej głowni
- Kąt krawędzi tnącej wynoszący 18 stopni łączący w sobie ostrość z wytrzymałością
- Stylową i komfortową w chwycie rękojeść wykonaną ze eleganckiej czeczoty
- Drewniane pudełko sprawiające, że model doskonale sprawdzi się w roli prezentu
Jak sama nazwa wskazuje, domeną marki Forged są noże kuchenne wykonane w tradycyjnej technologii kucia. Dzięki temu zabiegowi otrzymujemy wysokiej klasy narzędzia, przewyższające znacząco modele walcowane zarówno pod kątem wytrzymałości jak i sztywności co ułatwi precyzyjne ciecie twardych materiałów. Pozostałością po procesie skuwania stali jest tekstura zdobiąca nieszlifowaną powierzchnię głowni, która nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru.
Nóż do warzyw Forged VG10 - idealny model do intensywnego siekania
Producent stosuje w swoich konstrukcjach wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu lub systemie pozwalającym na wymuszenie kąta krawędzi, warto zachować tę wartość, ponieważ zagwarantuje nam optymalne właściwości modelu.
Twardość stali [HRC]: 58
Typ noża: stała klinga
Typ stali: nierdzewna - VG-10
Materiał rękojeści: drewno