Znalazłeś taniej? Wyślij do nas ofertę. Postaramy się zrobić jeszcze taniej. tel. 324270499; tel./WhatsApp: 603499459, 663499499, 665499499, info@499.pl
Nóż szefa Forged Katai
Opis
Forged Katai to wariacja producenta w temacie noża szefa kuchni - skonstruowany bliźniaczo do wykonanego w identycznej specyfikacji modelu Chef’s Knife, lecz wyposażony w bardziej anatomiczną rękojeść. Ta może zdecydowanie przypaść do gustu osobom, preferującym bardziej dopasowane do kształtu dłoni rozwiązania, tworzące jednorodną powierzchnię styku. Wydatny brzuch krawędzi tnącej sprawia, że nóż jest wyjątkowo przyjemny w użytkowaniu - z łatwością posiekamy nim zioła, przetaczając głownię po desce, ale również z łatwością wyfiletujemy sporych rozmiarów rybę. Wykorzystanie laminatu stali VG-10 zapewnia dobre trzymanie ostrości połączone z niezwykle łatwym ostrzeniem i świetną odpornością na korozję.
Nóż szefa kuchni Forged Katai VG10 oferuje użytkownikowi:- Ręcznie kutą konstrukcję wykonaną z wysokiej jakości japońskiej stali VG10
- Stworzoną do siekania formę, sprawdzającą się również przy filetowaniu oraz krojeniu
- Kąt krawędzi tnącej wynoszący 18 stopni łączący w sobie ostrość z wytrzymałością
- Ergonomiczną rękojeść idealną do długotrwałej pracy, wykonaną z eleganckiej czeczoty
- Drewniane pudełko sprawiające, że model doskonale sprawdzi się w roli prezentu
Jak sama nazwa wskazuje, domeną marki Forged są noże kuchenne wykonane w tradycyjnej technologii kucia. Dzięki temu zabiegowi otrzymujemy wysokiej klasy narzędzia, przewyższające znacząco modele walcowane zarówno pod kątem wytrzymałości jak i sztywności co ułatwi precyzyjne ciecie twardych materiałów. Pozostałością po procesie skuwania stali jest tekstura zdobiąca nieszlifowaną krawędź głowni, która nadaje każdemu egzemplarzowi niepowtarzalnego charakteru.
Nóż szefa kuchni Forged Katai - eleganckie narzędzie dla prawdziwych pasjonatów kuchni
Producent stosuje w swoich konstrukcjach wysokiej jakości stal z japońskich hut, które na całym świecie słyną z restrykcyjnej kontroli jakości oraz innowacyjności w tworzeniu receptur. Noże kuchenne Forged ostrzone są przy zachowaniu kąta krawędzi równego 18 stopniom, dzięki czemu łączą w sobie doskonałe właściwości tnące z odpornością na wyszczerbienia. Ostrząc nóż na kamieniu lub systemie pozwalającym na wymuszenie kąta krawędzi, warto zachować tę wartość, ponieważ zagwarantuje nam optymalne właściwości modelu.
Twardość stali [HRC]: 58
Typ noża: stała klinga
Typ stali: nierdzewna - VG-10
Materiał rękojeści: drewno